VEIEN TIL HJEMMELAGET MÅLTID

Smart & Lett

Hjemmelaget mat trenger ikke å være tidkrevende. Med riktig utstyr kan du lage næringsrike måltider like raskt som ferdigmat.

***

I samarbeid med Baker- og Kokkenlandslaget har vi utarbeidet tips og oppskrifter for å gjøre din hverdag enklere.

***

Din allsidige hjelper på kjøkkenet: Blenderen

Er du klar for å utvide kjøkkenets muligheter? Våre blendere er ikke bare best i test for å lage silkemyke smoothies, men de mestrer også nøttesmør, pesto og supper med letthet.

"Jag älskar min powerblender från Wilfa, med den löser jag middagen på under 10 minuter"

Ida Bauhn

Svenske kokkelandslaget

 • Hva du kan bruke blender til og hvilken passer best for deg?

 • Smoothies

  Lag forfriskende drikker med nesten uendelige muligheter!

  Med våre blendere kan du enkelt blande alt fra frosne bær og grønnsaker, knuse frø - og havregryn, knuse is, melk, yoghurt, og juice. Bare legg ingrediensene i kannen, og la blenderen gjøre jobben med å knuse, blande og mikse til ønsket smoothnes. Husk å ikke overfylle kannen for å sikre optimal knusing. Dersom blenderen stopper, tilsett litt mer væske for å justere konsistensen.

 • Smoothies 2go

  Har du en aktiv livsstil og foretrekker å ta med deg smoothie på farten, eller ta den med på skole/jobb/trening? Da har vi spesialdesignede smoothie-blendere som er perfekte for din livsstil. Med de kan du ta med deg deg din smoothie-drikke overalt!

 • Supper

  Ønsker du en perfekt kremet suppe uten klumper? Bruk blenderen til å jevne ut alt fra varme grønnsakssupper til kald gaspacho.

  Vær forsiktig med varmt innhold hvis du har en blender som kun er beregnet for kalde drikker, da er det lurt å vente til suppen er avkjølt.

  Med våre Powerfuel blendere, lager du rykende varm suppe ferdig i blenderen.

 • Nøttesmør

  Lag ditt eget nøttesmør hjemme!

  Visste du at du kan lage nøttesmør i blender?

  Har du en kraftig blender kan du enkelt lage ditt eget nøttesmør av favoritt-nøttene dine, enten det er peanøtter, hasselnøtter, mandler eller cashewnøtter. Bland og match som du vil for unike smakskombinasjoner!

  Nøttesmør er perfekt på brødskiven, og for en ekstra godbit kan du tilsette litt sjokolade for å skape et deilig sjokoladenøttepålegg. Start dagen med et smakfullt og næringsrikt pålegg som du har laget selv!

 • Varme drikker

  Lag hjemmelaget varm sjokolade rykende varm i våre PowerFuel Blendere!

  Gjør kalde dager varmere med vår PowerFuel Blender, perfekt for å lage deilige varme drikker.

  Våre Powerfuel blendere er ikke bare god for smoothies, men de kan også varme ingredienser, slik at du enkelt kan lage rik og kremet varm sjokolade hjemme. Bare tilsett melk / fløte og dine favorittsjokoladebiter, sett på suppeprogrammet, og nyt en perfekt glovarm drikke på under 10 minutter.

  Perfekt for koselige kvelder eller som en godbit etter en kald dag utendørs. Oppdag hvor smart og lett Powerfuel blenderne kan tilføre litt ekstra glede i hverdagen.

 • Barnemat

  Gi barna dine en god start med deilige måltider laget i en Wilfa blender!

  Lag smart og lett næringsrik og smakfull barnemat. I en blender med kraftig ytelse og enkel betjening kan du raskt lage alt fra fruktmos til grønnsakspuréer, helt uten klumper.

  Våre blendere sikrer at du enkelt kan kontrollere ingrediensene, slik at de små får det aller beste. Fra de første måltidene til snacks for de litt større barna, er våre blendere det ideelle verktøyet for enhver forelder som ønsker å forberede sunn og hjemmelaget mat.

  Tips, frys de ned ferdig blendet barnemat i en isbitbeholder.

 • Hummus

  Lag smakfull hummus enkelt med Wilfa-blender

  Gjør middagene mer spennende og snacksen sunnere med hjemmelaget hummus laget i en av våre blender. Vår effektive og kraftige blender sørger for at kikerter, tahini, sitronsaft, hvitløk og dine favorittkrydder raskt blir til en glatt og kremet hummus. Enten det er til tapasbordet, som en sunn dip, eller som pålegg, tilbyr Wilfa enkelhet og perfeksjon i hvert steg.

  Med Wilfa-blenderen trenger du ikke å slite med klumper eller ujevn tekstur. Bare legg ingrediensene i kannen, trykk på start, og nyt perfekt hummus på minutter.

  Oppdag hvor enkelt og gøy det kan være å lage dine egne varianter med Wilfa – fra klassisk til kreativt krydret. Unn deg luksusen av hjemmelaget hummus med Wilfa i dag!

 • Frappe, milkshake, iskrem

  Med en Wilfa-blender på kjøkkenet er det enkelt å lage gode, hjemmelaget frappéer, kremete milkshakes, hjemmelaget iskrem, og forfriskende sorbet.

  Vår kraftige blender håndterer alt fra knusing av is til perfekt blanding av dine favorittingredienser. Uansett om du ønsker en kjølende kaffe-frappé, en rik sjokolademilkshake, myk iskrem, eller en lett sorbet, tilbyr våre blendere den kraft og fleksibilitet som trengs for å lage en verden av kalde delikatesser. Bare tilsett ingrediensene, trykk på ønsket program, og nyt de deilige resultatene.

  Gjør hver dag litt søtere og mer forfriskende med din Wilfa-blender!

 • Vaffelrøre

  Lag vaffelrøren enkelt i blenderen.

  Gjør frokosten eller kaffepausen spesiell med hjemmelagde vafler – laget enkelt og raskt med en av våre kraftige blendere.

  Våre kraftigste blendere mikser vaffelrøren jevnt og effektivt, enklere kan det neppe bli. Bare tilsett ingrediensene, blend, og se hvor raskt og lett røren blendes til en glatt og klumpfri røre, klar for stekingen.

  Med Wilfa ved din side blir det enkelt å imponere venner og familie med nystekte, gylne vafler.
  Invester i en Wilfa-blender, og gjør matlagingen lekende lett – hver dag!

10 tips for å få best mulig resultat med din blender

1. REKKEFØLGE PÅ INNHOLD
For at knivene skal få riktig tak på innholdet, er det viktig med riktig rekkefølge.

1. Væske (vann, melk, juice, yoghurt) 
2. Tørre varer (gryn, krydder, pulver) 
3. Blader (spinat, kål, urter) 
4. Frukt og grønnsaker 
5. Isbiter og frosne ingredienser 

Ha i de tyngre, frosne elementene på toppen. Det vil hjelpe til med å veie ned lettere ingredienser og blandingen vil bevege seg raskere. Det hjelper også til med å forhindre at blandingen stanser eller at det dannes luftlommer rundt bladene som hindrer knivene å få tak i ingrediensene. 

2. FJERN BITTERHETEN AV GRØNN KÅL 
Lager du grønne smoothier med mye spinat, kål eller andre ingredienser som er bitre, vil søte frukter, som f.eks. mango og ananas, utjevne den bitre smaken. 

3. KNUSE FRØ 
Dersom du ønsker å bruke harde frø, som Chia og linfrø, så trenger du en høyhastighetsblender. RPM (Rounds per minute) må være over 20.000 for å knuse disse. 

4. TAMPER 
Dersom knivene ikke får tak i ingrediensene, kan du dytte de ned og røre med en tamper. Hvis knivene spinner rundt, kan du riste litt på muggen slik at luftrommene slipper og ingrediensene går ned. 

NB! Husk alltid å følge rekkefølgen på ingredienser, se tips nr. 1. 

5. LAGE SUPPE I BLENDER 
Visste du at Powerfuel kommer med eget suppeprogram! Ingrediensene blir varmet opp av friksjonen du får pga høy hastighet.
Dette fungerer kun på høyhastighetsblendere som har en mugge som tåler opptil 100ºC.

6. LAG DITT EGET HAVREMEL / MELIS
Blend sukker / havregryn i høy hastighet til det har blitt til melis / havremel.

7. LAG RØRE I BLENDER 
Lag vaffel, pannekake eller brownierøre i blender. Da kan du også helle rett fra kolben. Ved tykk røre, må det brukes en kraftig blender eller bruk mindre mengder. Hvis motoren blir varm, ta en pause, og la den avkjøle seg før du fortsetter. Det kan også da være en fordel å ha i litt mere væske. 

8. KUTTE LØK 
En effektiv og enkel måte å kutte løk på uten tårer, er å kjøre løken med litt vann i blenderen. Sil av vannet og du har ferdig kuttet løk på 1- 2- 3. 

9.KNUSE IS Skal du knuse is, bør isbitene taes ut av fryseren noen minutter før de knuses i blenderen. Ellers kan isen klistre seg til veggene på muggen. Evt kan du tilsette litt vann sammen med isen, så unngår du dette. 

10. ENKEL RENGJØRING
Vask blenderen enkelt rette etter bruke. Skyll først blenderen, ha så i noen dråper oppvaskmiddel, fyll halvveis med varmt vann og kjør på med maks hastighet i 30-60 sekunder. Skyll deretter med rent varmt vann. Er det rester som sitter godt fast, bruker du oppvaskbørsten for å hjelpe til. 

Blendere hvor basen med knivene kan skrus av, rengjøres enkelt ved å skru av basen og vaske knivene med oppvaskbørste. Muggen kan vaskes i oppvaskmaskinen på 60 grader. 

NB! Knivene i blenderen bør ikke vaskes i oppvaskmaskin da de kan bli 

Velg riktig blender

for ditt behov! Det finnes et hav av ulike blendere med ulike funksjoner. Vi har derfor laget noen tips som gjør det enklere å velge - slik at blenderen blir en god investering.

 • Best i test blendere

  "Xplode Vital: En svært god blender som leverer på de fleste punkter."

  Tek.no Best i test i Samletest beste blender 2024

 • Rengjøring av blender

  Etter bruk, skyll med kaldt vann. Ta så i noen dråper oppvaskmiddel og kjør blenderen på puls i ca. 30 sek. Gjenta prosessen med rent vann, og blenderen er ren og klar for nye oppgaver.

 • Knuser de minste frø

  Flere av våre blendere, som Xplode Vital og Powerfuel blendere, knuser enkelt de minste frø, så du enkelt kan ta opp næringsstoffene i kroppen.

 • Kjøkkenmaskin Probaker-Timer på kjøkkenbenken

  ProBaker – en investering du garantert vil bli fornøyd med

  Med ProBaker kjøkkenmaskinen i ditt kjøkken, åpner du døren til nesten uendelige kulinariske muligheter. Enten det er å elte deig, blande kake eller vispe krem, håndterer denne maskinen alt med enestående presisjon og effektivitet.

  Sammen med bake og kokkelandslaget har vi laget et bredt spekter av oppskrifter og tips til teknikker med Probaker.

  ProBaker - designet for å møte dine bakebehov.

  Utviklet i Norge sammen med Bakerlandslaget.

 • Airfryer - ta steget mot enklere matlaging!

  Med våre airfryere kan du nyte sunnere måltider uten å ofre smaken! Våre airfryere gir deg muligheten til å tilberede dine favorittretter med minimal bruk av olje, noe som resulterer i sprøere og mindre fet mat. Perfekt for enhver som ønsker å spise bedre, men fortsatt nyte deilige, sprø resultater. Med enkle innstillinger og effektiv teknologi er våre airfryere et must i ethvert moderne kjøkken. Utforsk vårt sortiment i dag for å finne airfryeren som passer dine matlagingsbehov og stil.

Våre mest populære blenderoppskrifter

 • Grunnoppskrift på smoothie

  Smoothie base - en enkel oppskrift å leke seg med.

 • Blendermuffins

  Lag muffinsrøren rett i blenderen, enkelt, litt sunnere og veldig godt.

 • Kokkelandslagets varme gulrotsuppe rett fra blenderen

  Lag en kokkelandslagets rykende varme gulrotsuppe direkte i blenderen! Denne oppskriften viser deg hvordan du enkelt mikser og varmer alle ingrediensene til perfeksjon.